Fri frakt vid 499:-

Nyheter

Smart larm för pelletsbrännare


PelletsLarm är ett smart larm till din pelletsbrännare som på ett enkelt sätt låter dig få reda på när larmet går utan att behöva gå ner i källaren och titta till brännaren. Du kan själv via vår webbaserade kontrollpanel bestämma vad som ska hända när larmet går, om du vill få ett mail, ett SMS eller ett push-meddelanden till din iPhone eller Android-telefon. Du kan t.ex. låta din granne få larmet medan du själv är bortrest. PelletsLarm använder sig av ditt trådlösa nätverk (WiFi) och kräver alltså inget SIM-kort som behöver fyllas på. Larmet kostar 995 kr inkl moms och då ingår ett års webbtjänst som krävs för att produkten ska fungera. Efter det inledande året kostar webbtjänsten 10 kronor per månad. Tjänsten faktureras årsvis i förskott av Ammoneo AB som tillverkar PelletsLarm.

Nu vidareutvecklar vi vår uppskattade pelletsbrännare NyMo 200

Brännaren är en pålitlig trotjänare sedan många år och den har funnits på marknaden i snart 30 år även om vissa smärre förbättringar har gjorts löpande. Den har framförallt uppskattats för pålitligheten och sin enkla konstruktion. Utförandet tål verkligen den tuffa pannrumsmiljön. Lennart Nylander som konstruerat brännaren från början har nu efter många tester vidareutvecklat utförandet på brännarens förbränningsroster. 

Vi som eldar med pellets vet att pelletseldning hör till de bästa uppvärmningstekniker som finns ur miljösynpunkt. Att det dessutom är en uppvärmningsform som är ekonomiskt fördelaktigt gör det så mycket bättre.

Gränsvärdet för utsläpp av partiklar vid eldning ligger på 600 ppm och vi räknar med att pelletseldning ger låga utsläppvärden på omkring 300 ppm.


Vårt ”Förbränningsroster Boost 200” som vi nu lanserar visar på att utsläppsvärdena har sjunkit med ytterligare 35 %. Resultatet har uppnåtts genom högre förbränningstemperatur vilket även innebär att brännarens effekt har ökat. Det nya förbränningsrostret är utformat så att det passar till våra tidigare modeller av NyMo 200. Vi har även valt att ha rosterplåten lös och utbytbar så att den går att byta ut når den blivit utbränd.

Nu vidareutvecklar vi förbränningsroster till NyMo 150

NyMo 150 har funnits på marknaden under många år och konstruerades ursprungligen för att passa i oljepannor direkt i hålet efter oljebrännaren. Brännarens utformning har gjort att montaget av brännaren underlättats avsevärt. Brännaren har efterhand utvecklats och den är nu en av våra mest populära brännare. Nu lanserar vi ytterligare en nyhet som vi tror kommer att uppskattas.

För att underlätta rengöring och uraskning har vi nu valt att dela på rostret. Det innebär att man kan lyfta ut den främre plåten framifrån och enkelt knacka av sot och eventuellt slagg som fastnat. Det innebär en enklare hantering vilket sannolikt påverkar rengöringsintervallen. En kontinuerlig rengöring är viktig för brännarens funktion.

Nu kan du uppgradera NyMo 200/300 med keramiskt tändelement

Fördelar med keramisk tändningsteknik.

Tack vare en hög yttemperatur reduceras tändningstiden avsevärt, vilket gör dem mycket ekonomiska för brukaren. Tändelementet använder bara en bråkdel av energiförbrukningen jämfört med konventionella tändelement. Antändningstid ca 90 sekunder. Livslängd upp till 100 000 cykler (under normala förhållanden)

Effekt 150-170 W

Mått på tändelementet:

Längd totalt = 96 mm (inklusive hållare

)Ytterdiameter = 10,5 mm

Innerdiameter = 6,2 mm

Hållarens diameter = 17,5 mm

Hållarens längd = 35 mm

Konverteringssatsen är konstruerad för att monteras i NyMo 200/300 på samma sätt som vår ordinarie tändspiral.