Fri frakt vid 499:-

NyMo Fliskombibrännare 50 kW

  • 24 375 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

En miljövänlig och patenterad fliskombi där förbränningen enkelt kan ställas in. Brännaren passar de flesta värmepannor/flisaggregat och monteras enkelt med en bult på flismatningsröret. För att bygga en komplett anläggning krävs ytterligare säkerhetsanordningar med dels ett ytterligare bränsleschakt samt ett sprinklersystem. 

Förutom flis, fungerar brännaren även bra på torr sågspån och vid en enkel modifiering också på pellets och spånbriketter. Bränslets fuktighetshalt bör ligga i intervallet 5-20 % och vid optimala förutsättningar kan brännaren uppnå en effekt på 50 kW.

Fläktluften passerar runt i hela förbränningsutrymmet och förvärms innan den passerar rostret. Brännaren styrs genom pannans termostat och styrutrustningen hanterar löpande när tändning ska ske eller när bränsletillförseln skall avslutas så att brännaren slocknar. Brännaren matas med bränsle ovanifrån genom ett hål i bakkant. Bränslet faller 17 cm ned på ett förbrännings roster. 

Förbränningsutrymmet är tillverkat av kraftig 4 mm plåt, vilket innebär lång livslängd. Styrutrustningen är förberedd med kontaktorer för att styra två separata skruvsystem. Brännaren är utrustad med eldfasta stenar i sidorna vid förbränningsutrymmet. Dessa är enkla att byta ut vid behov. Undersidan är enkel att demontera vid rengöring och service.